Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Resa till Barbados

Resa till Barbados

Det går att flyga till Barbados reguljärt eller med charter. Oftast får du göra ett byte i London, New York eller Miami. Flygen tar dig till Grantley Adams International som är Barbados flygplats. Från flygplatsen så kan man ta sig vidare till de olika destinationerna på ön. Beroende på var man ska bo så kan detta ta mellan 15 minuter och en timma. Det går att ta taxi från flygplatsen. Ett tips är att boka hotell tillsammans med flyg. Många gånger så kan man ordna med transfer från flygplats till hotell då man gör detta och det kan vara smidigt.

Det är att rekommendera att hyra bil på Barbados. I och med att det finns så mycket att se så är det inte så dumt att själv kunna ta sig runt på ön. Detta särskilt när man åker i sällskap med familj. Vägarna är i gott skick men det kan ibland vara lite svårt att förstå hur man ska köra då skyltning ibland helt uteblir.

Bussarna kör regelbundet och det finns officiella busslinjer med blå bussar. Dessutom så kan man hoppa på privata minibussar, så kallade maxi-taxis, som är kända för att spela musik på hög volym. Dessa går enligt bestämda linjer men utan tidtabell. Om du väljer att ta en taxi så ska du se till att göra upp om priset innan du åker.

Populära semesterorter

Var du ska bo på Barbados beror en hel del på budget och vad du är ute efter. Det finns mysiga bungalowhotell såväl som lyxiga resorts där allt är inkluderat. Välj ort utifrån strand och tänk då på om du mest vill bada eller om du också är ute efter vattensporter.Välj Bridgetown för att komma nära fina stränder såväl som shopping. Det här är också en bra destination då man vill dyka. Holetown har shopping, stränder och ett kul nattliv. Bathsheba är ett bra val om du vill komma nära historiska platser och älskar surfing.

Barbados

Huvudstad: Bridgetown

Språk: Engelska

Valuta: Barbadosdollar

Antal invånare: 291 495 (2016)

Statsskick: Monarki

Area: 430 km²

Landskod: +1-246

Tidsskillnad: -6 timmar svensk tid

Typ av eluttag: 115 V, stickkontakt A och B, (svenskar behöver adapter)

Utflyktstips