Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Shopping på Barbados

Shopping på Barbados

Kommer du med kryssningsbåt kommer shopping inte vara något problem. Precis vid kryssningsterminalen finns det många butiker där du hittar såväl karibiska souvenirer som lokalproducerad rom till taxfreepriser. I övrigt är det bästa shoppingtipset att ta en en buss till Bridgetown. Gå omkring och upptäck butikerna och marknaderna. Vill du hellre shoppa loss på köpcentrum så det finns flera stycken. Några nämnvärda är:

Limegrove Lifestyle Centre

En del av Holetown och ett trevligt centrum med många fina märken. Är man ute efter Gucci. Kors, Mac och mer så finner man det här. Man kan också äta gott och bara sitta och se på folk i byggnaden som har en öppen planlösning.

Sky Mall

Här finns allt som man kan tänkas vara ute efter. Ta hand om bankärenden, träna på gym, handla mat, köp presenter eller slå dig ner i mat-avdelningen för att äta gott. Det är inte ett stort shoppingcentrum men man finner verkligen mycket i det.

The Walk Shopping Plaza

Här är det prisvärt och man finner viktiga saker som apotek och en butik med fina vykort att skicka hem. Matställena är trevliga och man hittar kläder, smink och annat till låga priser.

Barbados

Huvudstad: Bridgetown

Språk: Engelska

Valuta: Barbadosdollar

Antal invånare: 291 495 (2016)

Statsskick: Monarki

Area: 430 km²

Landskod: +1-246

Tidsskillnad: -6 timmar svensk tid

Typ av eluttag: 115 V, stickkontakt A och B, (svenskar behöver adapter)

Utflyktstips