Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Stränder

Stränder

Alla som kommer till Trinidad och Tobago kommer att få uppleva härliga stränder med rent varmt vatten. Nu kan man förstås välja mellan flera olika stränder och badplatser, och det bör man göra. Se till att besöka följande platser under semestern:

Stränder på Tobago

Nylon Pool

Det här är en av de absolut populäraste badplatserna som du når med båt. Tänk dig att vada omkring mitt i havet som om du vore i Lommabukten. Skillnaden är förstås att vattnet är kristallklart och härligt varmt. Bottnen är mjuk och len, och det är så grunt att man kan ta med sig barn som också blir uppspelta av att hitta en grund pool mitt ute i havet.

Pigeon Point Beach

Pigeon Point är en strand som ingår i ett naturreservat på Tobago. Vattnet är turkost, sanden är vit, och det finns små ställen med mat och dryck så att man kan göra en heldag av utflykten. Den här stranden rekommenderas särskilt till resenärer som bor på hotell utan egen strand. Den är välskött och det finns gott om livvakter så att man kan känna sig trygg och säker.

Englishman’s Bay

Regnskogen möter stranden och det vackra havet. Det här är en naturstrand där man verkligen får uppleva Trinidad och Tobagos unika natur. Man kommer hit med bil eller med båt. Kommer du med bil så är ett tips att köra motsols då man på detta sätt får bättre sikt och ser stränderna som man närmar sig. Här blir vattnet snabbt djupt och det ska man vara medveten om då man kanske tar med sig barn för att bada.

Stränder på Trinidad

Maracas Bay

Stranden beskrivs som hisnande, otroligt vacker, och kanske också lite farlig då det på vissa platser är väl strömt. Men det finns livvakter och de märker ut var det är säkert att bada. Vägen till stranden med bil är också en upplevelse att rekommendera. Den som befinner sig på Trinidad vill inte missa en dag i denna bukt där det givetvis också finns möjlighet till god mat och dryck.

Avocat Waterfall

Det finns flera vattenfall att uppleva på Trinidad och Tobago och ett mycket populärt är Avocat Waterfall. Man behöver inte vandra mer än 15 minuter för att nå fallet, men det kan rekommenderas att börja utflykten tidigt på morgonen för att ha gott om tid till att njuta av den vackra platsen och koppla av. Med bra skor som tål vatten så blir det en spännande vandring som gör gott för både kropp och själ.

Trinidad och Tobago

Huvudstad: Port of Spain

Språk: Engelska

Valuta: TTD, Trinidad dollar

Landskod: +1-868

Antal invånare: 1 353 895 (juni 2016)

Statsskick: Parlamentarisk republik

Area: 5 128 km²

Tidsskillnad: -5 timmar svensk tid vintertid, -6 timmar under sommartid

Typ av eluttag: 115 V, stickkontakt A, (svenskar behöver adapter)

Utflyktstips