Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Sevärdheter på Barbados

Sevärdheter på Barbados

Det finns så mycket att se och uppleva och därför så kan man behöva minst 2 veckor för att hinna med. Innan avresa så kan det vara klokt att se lite närmre på möjliga aktiviteter och sevärdheter så att man kan planera in dessa i förväg. Här är några populära platser att besöka:

St Nicholas Abbey

Det här är ett plantage-hus där det finns en kvarn som kan mala sockerrör och ett destilleri där man gör rom. Det går att ordna med provsmakning och så kan man förstås köpa dryckerna som produceras på plats. Dessutom så kan man se en film som visar livet på Barbados under 1930-talet.

Atlantis ubåtar

Om man vill komma under ytan utan att behöva dra på sig snorkel så kan ubåten Atlantis III med 48 sittplatser bli lösningen. Ubåten tar dig med ner under ytan där du får se ett färgglatt korallrev fullt med tropiska fiskar som lejonfisk. Kanske får du syn på en sköldpadda under turen som är cirka 1.5 timma lång. Ett perfekt val för barnfamiljer såväl som för den som vill testa hur det är att färdas i en ubåt.

Arlington House museum

Det här är ett hus som byggdes under 1700-talet. Med hjälp av skärmar så visar man hur viktig staden Speighttown har varit. Faktum är att staden länge kallades för Little Bristol för att man handlade med staden i England med samma namn.

Harrisons grotta

Åk med i små vagnar ner i en grotta där du kan se spännande formationer av kalksten såväl som sjöar, bäckar och vattenfall. Det här är en riktigt spännande upplevelse som passar olika åldrar väl och som ger en fin paus från livet på stranden.

Andromeda botaniska trädgårdar

Det här är en vacker plats som finns på ön östra kust. Man kan bege sig ut på vandring och det finns två huvudsakliga leder i trädgårdarna. Förutom vackra plantor och de spännande fikonträden som ser ut som att de har skägg, så kan man stöta på gröna apor.

George Washington huset

Det här är huset där Amerikas första president och hans halvbror bodde år 1751. Huset har renoverats så det är inte originalinredningen som man ser. På övervåningen så finns det ett museum som handlar om Washingtons inställning till slaveriet, plantage och om creolization som är ett uttryck för blandningen mellan de som kom från Europa och afrikaner.

Sunbury Plantation House

Det här huset byggdes under 1600-talet och är mycket vackert att beskåda. Gå på tur i huset och se rummen som har inretts med antika möbler av mahogny. I källaren så finns det en samling av gamla vagnar. På plats så finns det en servering där man kan äta inhemsk traditionell mat.

Concordutställning

Några minuter från check-in på flygplatsen så finns det en hangar där man kan besöka ett Concord flygplan. Man får gå in i flyget. På utsidan så finns det en ljus och ljud show som berättar mer om detta super-flyg. Har man en timme eller så innan man ska flyga hem igen så är detta ett roligt sätt att avsluta semestern på.

Barbados

Huvudstad: Bridgetown

Språk: Engelska

Valuta: Barbadosdollar

Antal invånare: 291 495 (2016)

Statsskick: Monarki

Area: 430 km²

Landskod: +1-246

Tidsskillnad: -6 timmar svensk tid

Typ av eluttag: 115 V, stickkontakt A och B, (svenskar behöver adapter)

Utflyktstips