Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Shopping

Shopping

Mellan bad, båtturer, vandring och historiska upplevelser så är det inte så dumt med lite shopping. Shopping finns det gott om på olika platser på öarna. Port of Spain på Trinidad har flera shoppingcentrum och The Falls at Westmar är ett av de populäraste med ett gott sortiment av butiker och matställen.

Det som kan vara särskilt intressant att handla är kakao, kaffe, frukt såväl som designkläder av utsökta tyger. Handgjorda smycken kan också rekommenderas då de är unika för öarna. De är gjorda av material som trä, pärlor, guld och silver. Vill man få särskilt fina erbjudanden och ovanliga varor så är Carrington Street market, Scarborough, Pigeon Point, Crown Point och Gulf City Mall i Lowlands bra tips.

Marknaderna som finns i städerna och byarna på öarna är också en upplevelse oavsett om man köper grönsaker, frukt, kött, fisk eller andra lokala produkter, eller inte. Du kan självklart köpa en oljetrumma men då är det förstås smart att välja ett mindre exemplar som du får med dig hem på flyget.

Trinidad och Tobago

Huvudstad: Port of Spain

Språk: Engelska

Valuta: TTD, Trinidad dollar

Landskod: +1-868

Antal invånare: 1 353 895 (juni 2016)

Statsskick: Parlamentarisk republik

Area: 5 128 km²

Tidsskillnad: -5 timmar svensk tid vintertid, -6 timmar under sommartid

Typ av eluttag: 115 V, stickkontakt A, (svenskar behöver adapter)

Utflyktstips