Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Barbados stränder

Barbados stränder

Barbados är det underbart att bada. Det finns många fina stränder och egentligen så behöver man inte planera så mycket vad gäller val av badplats. Man kan ta första bästa och njuta av mjuk sand, skugga från palmer och vatten som är rent och varmt.

Mullins beach

Mjuk gyllene sand under fötterna och gott om plats. Det här är en av de populäraste stränderna på västkusten. Den besöks både av lokalbefolkning och av turister. Man kan simma lätt och säkert och det går också att njuta av diverse vattensporter. Det är nära till barer med glass såväl som till restauranger. Det finns parkering alldeles vid stranden så man kan ta sig hit med egen hyrd bil om man inte bor i närheten.

Gibbes beach

Denna strand kantas av träd och kan sägas vara en av de vackraste som finns på västkusten. Här slipper man kommersialism. Några av öns finaste villor finns i närheten och stämningen är mycket lugn och behaglig. Bukten vid stranden är perfekt om man kommer med båt och vill lägga till en stund. Vattnet är lugnt och därmed bra för den som vill simma. Det finns gott om skugga så man kan spendera en hel dag på plats med picknick tillsammans med vänner och familj.

Accra beach / Rockley Beach

Den här stranden finns på öns södra kust. Den passar fint för familjer med barn. Man kan simma och surfa. Det är långgrunt så det är lätt att leka med barn som inte kan simma i vattnet. Det finns några ställen som säljer dryck och mat så man måste inte ta med egen. Många bussar åker förbi och det finns gott om parkering alldeles vid stranden. Längst till vänster på stranden finns en bar/restaurang där du får låna en solstol gratis mot att du spenderar motsvarande ca 100 kr under en dag. Ett prisvärt alternativ till att hyra en solstol för ca 80 kr som det kostar på andra ställen på stranden.

Enterprise beach

Det här är en strand som också går under namnet Miami Beach. Den finns vid Oistins som ligger på södra kusten. Den är särskilt populär bland lokalbefolkningen som gärna använder den för promenader såväl som för att jogga.

Crane beach

Oj vad vackert! Här skimrar den vita sanden i rosa, och klippor och palmer får en att tänka på filmer och bilder som man har sett i böcker om exotiska platser. Här kan man sitta och tänka på livet. Det går att simma men det rekommenderas inte att ta med barn till denna strand. Det är ofta höga vågor och strömmarna kan bli farliga. Surfingen är bra och man kan hyra boogie brädor på plats.

Paynes Bay

På västkusten så finner vi Paynes Bay. Här är sanden vit och fin och man får säker simning. Man kan promenera på stranden och det tar cirka 20 minuter att gå från en sida till den andra. Ett tips är att bege sig till den norra delen av stranden där det normalt sett är mindre folk. Dessutom så kan man få sällskap av sköldpaddor då man simmar vid denna strand och det är minst sagt fascinerande!

Barbados

Huvudstad: Bridgetown

Språk: Engelska

Valuta: Barbadosdollar

Antal invånare: 291 495 (2016)

Statsskick: Monarki

Area: 430 km²

Landskod: +1-246

Tidsskillnad: -6 timmar svensk tid

Typ av eluttag: 115 V, stickkontakt A och B, (svenskar behöver adapter)

Utflyktstips