Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Sevärdheter i US Virgin Islands

Sevärdheter i US Virgin Islands

Vad ska du göra när du väl kommer fram till US Virgin Islands? DU kan spendera hela semestern på stranden men det finns så mycket mer att uppleva och här är några exempel på det…

Virgin Islands National Park på St John

Det här är en pärla i Västindien och parken lockar varje år till sig över en miljon besökare. Det är en av de största turistattraktionerna bland öarna.  Det var Laurence Rockefeller som donerade marken som år 1956 blev till den berömda parken. Den täcker två tredjedelar av St John och inkluderar leder att vandra på, skyddade bukter, fantastiska stränder och även undervattensträdgårdar. Här finns också gamla sockerkvarnar från tiden då man odlade socker på ön. En av de populäraste lederna i parken heter Reef Bay Guided Hike och den kan man ge sig ut på för att komma de olika attraktionerna lite närmre. Det finns 800 olika plantor och 30 olika tropiska fåglar. Man kan simma, dyka och snorkla för att se det fantastiska djurlivet som finns under ytan.

virgin islands national park panorama - Sevärdheter i US Virgin Islands
80 percent av St. John utgörs av nationalpark

Trunk Bay Beach & Underwater Snorkel Trail på St John

I Virgin Islands Nation Park så finns denna attraktion. Trunk-bukten är lång och har vacker sand och turkost vatten. Alldeles vid stranden så finns det en undervattensled. Vattnet är kristallklart och man kan se upp till 30 olika fiskarter. Det finns skyltar under vattnet som talar om vad det är man tittar på.

Buck Island Reef National Monument på St Croix

Strax utanför St Croix norra kust ligger Buck Island. Det här är en mycket populär destination eftersom man finner fantastiska undervattenträdgårdar med ett unikt djurliv i korallreven. I revet så finns det korallgrottor. Platsen ses som en av de bästa för dykning på Amerikanska Jungfruöarna. Man kan också hitta vrak utanför öns norra kust och de är spännande att dyka vid. På Buck Island kan man äta medhavd matsäck på picknickplatser. Det finns grillplatser så man kan grilla. En vandringsled tar en ut i skogen som är imponerande vacker.

Cruz Bay på St John

Det här är en liten hamn vid en stad med omkring 3000 invånare. Staden kallas av vissa för Love City och ses som ett center för shopping såväl som bra restaurangupplevelser. Om man ska bege sig till Virgin Islands National Park så kan man börja här med ett besök på Elaine Ione Sprauve Library & Museum som finns på en plantage som har restaurerats.

Charlotte Amalie på St Thomas

Huvudstaden Charlotte Amalie har fått sitt namn efter en dansk drottning. Det här är en mycket populär hamn för kryssningsfartyg. Staden ligger på St Thomas södra sida och här finns pastellfärgade byggnader och vackra gröna kullar. Det finns restauranger och en hel del underhållning. Man kan handla i butiker som säljer smycken och hantverk. Passa på att besöka Blackbeards slott, de 99 trappstegen, Fort Christian, och St Thomas synagoga.

Coral World Ocean Park på St Thomas

I parken så finns det ett undervattensobservatorium och även en vandringsled där man kan se tropisk natur på nära håll. I akvariet så finns det en mycket stor vattentank med ett korallrev. Parken har sköldpaddor, sjölejon och hajar. Man kan testa parasegling eller ge sig ut på det som kallas för Sea Trek helmet dive och som går ut på att man tar en promenad på sjöbottnen.

Heritage Trail på St Croix

Det här är en tur som man gör med bil. Man följer skyltar mellan Frederiksted och Christiansted. Till sist så når man Point Udall som ses som USAs mest östra punkt. Leden är mycket vacker och man kan stanna på intressanta platser som Estate Whim Plantation Museum eller St George Village Botanical.

Christiansted på St Croix

Det här är St Croix största stad. Den ligger på öns norra kust. Den var en gång huvudstad i det danska territoriet och man kan spåra den danska storhetstiden på ön. Staden har utformats i enlighet med Christiania, gamla Oslo. Det finns vackra gyllene och rosa byggnader och man kan börja en vandring med att besöka Christiansted National Historic Site som har fem olika klassiska kolonialbyggnader.

US Virgin Islands

Huvudstad: Charlotte Amalie

Språk: Engelska

Valuta: USD

Antal invånare: 112 000 år 2005

Statsskick: Amerikanskt territorium

Area: 346,36 km²

Tidsskillnad: -6 timmar mot svensk tid

Typ av eluttag: 110 V, stickkontakt A och B (svenskar behöver adapter)

Landskod: +1-340

Utflyktstips