Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Resa till US Virgin Islands

Resa till US Virgin Islands

Resa med flyg

Det blir bara lättare och lättare att ta sig till Amerikanska Jungfruöarna. Du kan ta direktflyg från Köpenhamn eller välja en rutt med mellanlandning i Europa eller USA. Flygen går till den största ön St Croix.

Resa med kryssningsfartyg

St Thomas är ett vanligt hamnstopp för kryssningar i Karibien med rederierna har stopp även på de andra öarna i ögruppen. Kryssningarna går vanligtvis från Puerto Rico, Miami eller Fort Lauderdale. Men det finns även transatlantiska kryssningar från eller till Europa som gör ett stopp på ön. Att US Virgin Islands är ett populärt hamnstopp beror till stor del på att ön är skattefri. Så kryssningsturisterna shoppar alkohol och juveler. Ett tips är självklart att hitta någon fin rom att ta med hem.

Ta sig runt

Du kan ta dig runt på eller mellan öarna med hyrbil, båttaxi, litet flygplan, helikopter, buss, taxi eller till fots. Det är enkelt att hyra bil på flygplatsen, och med en jeep så är det lätt att köra även på platser där vägen påminner mer om en bred stig. Bor du i en större stad så når man de flesta attraktioner till fots.

Populära semesterorter

Det går att bo på lyxhotell såväl som på mysiga bread & breakfast resorter. Det finns något för varje budget, och man kan till och med hyra en snygg villa för att få en riktigt privat semester på öarna.

St John

Här finns det hotell, vandrarhem, villor och mer. Valen är många och det råder verkligen ingen brist på saker att göra. Här får man tillgång till allt som har gjort de Amerikanska Jungfruöarna så populära.

St Croix

Några av de bästa hotellen i Karibien finns på St Croix. Här är hotellen inte så stora vilket ger en lite mysigare känsla. Man får en personlig upplevelse samtidigt som man får all komfort som man vill ha. På ön finns det två 18-hålsgolfbanor. Detta är alltså ett bra val för den som vill golfa i Västindien!

St Thomas

Ön är känd för god mat, kul nattliv och fina hotell. Här får man lyxen om man vill ha den. Trots att det då och då kommer kryssningsfartyg så kan man njuta av stränder som i stort sett är öde. På St Thomas så får man en äkta Karibien semester som passar hela familjen.

3 saker du inte visste om Amerikanska Jungfruöarna

  • Amerikanska Jungfruöarna är den enda platsen i USA där man kör på vänster sida av vägen.
  • St Thomas har västra halvklotets äldsta synagoga och den utsågs som ett nationalt landmärke år 1997.
  • Undervattensparken med skyltar under vattnet i Trunk Bay på St John anses vara en av de allra bästa platserna att snorkla på i Karibien och den passar bra för alla åldrar.

US Virgin Islands

Huvudstad: Charlotte Amalie

Språk: Engelska

Valuta: USD

Antal invånare: 112 000 år 2005

Statsskick: Amerikanskt territorium

Area: 346,36 km²

Tidsskillnad: -6 timmar mot svensk tid

Typ av eluttag: 110 V, stickkontakt A och B (svenskar behöver adapter)

Landskod: +1-340

Utflyktstips