Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Stränder i US Virgin Islands

Stränder i US Virgin Islands

US Virgin Islands kännetecknas av sina vita stränder med turkost vatten. Men vilka stränder ska du besöka när du väl reser hit? Här är några av de bästa som finns på Amerikanska Jungfruöarna.

Magens Bay på St Thomas

Omgiven av gröna kullar och kokosnötspalmer så är Magens Bay en av de vackraste som finns på öarna. Vattnet är lugnt och passar perfekt för den som vill snorkla, simma, paddla kajak eller testa någon annan vattensport.

Stränder på St John

Stränderna som finns på St John är tysta och vackra. De flesta ligger i parken och är därmed skyddade mot förstörelse. När du badar på en strand på denna ö så omges du av djungel och vilda djur. Det finns inga hotell, vägar eller restauranger som stör upplevelsen. Besök öns norra sida för att finna några av de bästa stränderna i Västindien. Här finns Caneel Bay såväl som Cinnamon och Trunk Bay. Vattnet är klart och sanden är mjuk.

På Cinnamon och Caneel så kan man få tillgång till vattensporter och det går att hyra utrustning. Trunk Bay bjuder på fina undervattensleder där man kan snorkla. På öns södra sida så finns det vilda åsnor och man kan ta sig till vackra Salt Pond och Lameshur Bay. Det här är bukter som man når till fots eller via primitiva vägar som det går att köra på med lämpligt fordon.

Stränder på St Croix

På öns norra sida så finns Cane Bay stranden. Den är den finaste av alla St Croix stränderna. Här är sanden vit och man badar mot en bakgrund av palmer som svajar i vinden. Vattnet är kristallklart och man kan simma ut till rev och snorkla eller dyka. Nordost om St Croix så finns Turtle Beach på Buck Island. Hit kan man ta sig för att upptäcka ett varierat marint liv under ytan. På den västra delen av ön så finns vackra Rainbow Beach och Sandy Popint. Det här är stränder som har använts vid flera tillfällen i filmer och för reklam. Sandy Point är bara öppet mellan september och mars, under resten av året så lämnar man stranden till de sköldpaddor som då lägger sina ägg på den.

US Virgin Islands

Huvudstad: Charlotte Amalie

Språk: Engelska

Valuta: USD

Antal invånare: 112 000 år 2005

Statsskick: Amerikanskt territorium

Area: 346,36 km²

Tidsskillnad: -6 timmar mot svensk tid

Typ av eluttag: 110 V, stickkontakt A och B (svenskar behöver adapter)

Landskod: +1-340

Utflyktstips