Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Shopping

Shopping

Som på de flesta öar i Karibien så är det frukt, rom, choklad och lokalt hantverk som står överst på inköpslistan. Importerad frukt (som äpplen) är extremt dyrt medan lokal frukt å andra sidan är extremt billigt. Beroende på säsong så måste du definitivt prova mango, passionsfrukt och stjärnfrukt. De kommer inte smaka som de gör här hemma i Sverige! När det kommer till rom så är St Vincents mest kända rom Sunset. Då är det inte smaken den är känd för utan styrkan, 84,5% alkohol. Även Sparrows är en lokal rom som är något svagare, ”bara” 40% alkohol.

Några marknader på öarna

Varje ö, stad eller hamn kommer att ha sin egen marknad eller liten butik. Men här kommer några tips på shoppingställen.

Market Square – Man finner förstås en hel del shopping i huvudstaden Kingstown. Besök Market Square då marknaden är igång. Det blir livligt och detta särskilt när kryssningsfartyg har lagt till och stället kryllar av turister. Marknaden säljer lokala varor vilket bland annat innebär otroligt goda frukter. Vill man få plats på en av restaurangerna så kan det dock vara smart att välja att besöka då marknaden är lite lugnare det vill säga innan eller efter ett nytt kryssningsfartyg har lagt till i hamnen.

Kingstown Market – Det här är också en trevlig marknad där man kan köpa och titta på precis allt. Här ligger fokusen mer på lokalbefolkningen så det finns inte så många souvenirer och andra varor som turister är intresserade av. Tänk på att man prutar i den här delen av världen. Att begära ett bättre pris är helt normalt och något som du bör göra på samtliga marknader i St Vincent och Grenadinerna.

Rasta Market på Bequia – Det här är också en marknad som är väl värd att besöka. Den erbjuder färsk frukt och andra lokala varor. Man får också uppleva ett tempo som är unikt för marknaden och som för vissa kanske kan upplevas som lite för mycket då man som turist kan ses som ett potentiellt mål för mer sälj.

The Oasis Art Gallery på Bequia – Om du är sugen på lokal konst så ska du besöka detta galleri i Port Elizabeth på Bequia som även har en liten butik. Konstverken är målningar i akvarell och olja såväl som föremål av keramik.

St Vincent och Grenadinerna

Huvudstad: Kingstown

Språk: Engelska

Valuta: Östkaribisk dollar

Antal invånare: 102 918 (2014)

Landskod: +1-784

Statsskick: Monarki

Area: 389 km²

Tidsskillnad: -6 timmar

Typ av eluttag: 230 V, 50 Hz, stickkontakt A,(svenskar behöver en reseadapter)

Utflyktstips