Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Sevärdheter

Sevärdheter

Den rika historien och alla de influenser som har kommit från olika länder har bidragit till öar där det finns så mycket att upptäcka och lära sig mer om. Så förbered dig väl innan du åker. Låt oss se på några sevärdheter och aktiviteter som du inte vill missa när du väl kliver iland på Trinidad och Tobago

Sevärdheter och aktiviteter på Trinidad och Tobago

Oavsett om du är intresserad av historia eller mest vill uppleva natur och miljö som skiljer sig stort från Skandinaviens så finner du det på Trinidad och Tobago. Bra att veta är att de två största öarna skiljer sig en hel del åt. Det är Trinidad som är känd för karnevalen som är otroligt spännande att vara med om. Under denna folkfest får man känna rytmen av oljetrummor i hela kroppen.

Det kan vara bra att veta att man bör vara uppmärksam om var och när man reser omkring på Trinidad. Det finns ställen på denna ö som inte är helt säkra dygnet runt. I Port of Spain så ska man vara försiktig med var man rör sig när det har blivit mörkt. På Trinidad bör man därför skaffa en guide då man åker runt så att man kan undvika farliga platser.

Tobago är mer av en naturupplevelse med regnskog, djungel och unikt djurliv. Man kan förstås besöka båda öarna för att få en semester där man kombinerar storstadsupplevelser med vita sandstränder och möten med exotiskt djurliv. Ett tips är att boka in lite av varje, särskilt då det finns flera intressen och behov i resesällskapet.

Historiska landmärken i Trinidad

Fort George

På kullarna vid huvudstaden Port of Spain så finner vi Fort George. Det var här som britterna gick iland år 1797 för att med våld ta över ön från spanjorerna. Det blev dock ingen egentlig kamp, och de ursprungliga kanonerna samt kanonkulor finns fortfarande kvar på platsen. Förutom en spännande historielektion så bjuder Fort George på en fantastisk utsikt och vackra trädgårdar. Inträdet är gratis.

Lopinot

Greve Charles Joseph av Lopinot flydde den haitiska revolutionen till Trinidad år 1791. Han byggde ett så kallat tapia hus, ett fängelse, såväl som bostäder till slavar. Det sägs att det spökar i det gamla huset som nu är museum och som berättar historien om kakao- och kaffetillverkning och så mycket mer.

Knolley’s Tunnel

Tunneln var klar 1898 och byggdes för enklare transporter av kakao, kaffe och andra produkter. Det tog indiska och afrikanska arbetare 2 år att färdigställa bygget som fick sitt namn av Sir Clement C Knolly som då var Trinidads guvernör. Än idag så kan man gå genom den långa tunneln eller välja att köra igenom den med ett fordon som klarar lite tuffare underlag.

Historiska landmärken i Tobago

Speyside waterwheel

På Tobago har det odlats mycket socker men idag så odlas det mest för egen konsumtion. Det finns dock gott om spår från den forna aktiviteten på ön. Nära byn som heter Speyside på Tobaogs nordöstra tipp så kan du se två stora vattenhjul av järn. Dessa användes en gång för att ge kraft till sockerplantage.

Kimme museet i Bethel

Luise Kimme är en lokal konstnär som har blivit världsberömd för sina unika konstverk. KImme Castle är ett museum och även den det hus som Kimme bodde i fram tills att hon gick bort. Här finns träfigurer såväl som kreationer av brons och broderier.

Trinidad och Tobago

Huvudstad: Port of Spain

Språk: Engelska

Valuta: TTD, Trinidad dollar

Landskod: +1-868

Antal invånare: 1 353 895 (juni 2016)

Statsskick: Parlamentarisk republik

Area: 5 128 km²

Tidsskillnad: -5 timmar svensk tid vintertid, -6 timmar under sommartid

Typ av eluttag: 115 V, stickkontakt A, (svenskar behöver adapter)

Utflyktstips