Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Stränder på St Kitts och Nevis

Stränder på St Kitts och Nevis

Man kan ju inte resa till St Kitts och Nevis utan att solbada på vackra stränder. Det här är en upplevelse i sig. Även om du kommer att bo nära en utsökt strand så ska du ta chansen att resa till andra smultronställen som erbjuder allt från sol och bad till vattensporter.

Majors Bay

På södra delen av St Kitts ligger Majors beach. Många kommer hit så det kan vara rätt så fullt med folk. Stranden är lång, gyllene, och har varmt blått vatten som alltid tycks vara lugnt. Det kan mycket väl bli så att de börjar bygga hotell här, så i framtiden så det kanske inte blir lika enkelt att komma åt den fina strandremsan i framtiden då den eventuellt byggs in.

South Friars

Det här är också en gyllene strandremsa som finns nära Frigate Bay och som är en favorit bland de som ofta reser till St. Kitts. Här är det kul att bada och man får tillgång till några av öns bästa matställen. Det finns enkla barer såväl som eleganta strandrestauranger. På andra sidan vägen så finns det en annan strand som heter North Friars och den stranden ser fantastisk ut. Men här ska det utfärdas en varning. North Friars är ett farligt val då den ligger vid Atlantens vilda vatten så undvik den för bad även på grunda platser!

Frigate Bay South

Det här var länge lokalbefolkningens favoritstrand. Här finns många av turisthotellen och även stora villor. The Strip är namnet på de barer som finns längsmed stranden och som är mycket uppskattade av lokalbor såväl som av turister.

Frigate Bay North

På Atlantsidan av ön så finns denna fina strand som man kan vara i stort sett ensam på. Detta trots att det här finns flera turistboenden. Här är det lugnt och bra i vattnet vilket beror på att stranden skyddas av ett rev som är långt och kraftigt. Tack vare hotellen så ser de också till att det hela tiden är rent och snyggt på stranden och det är också viktigt.

Sand Bank Bay

Det här är en av östra Karibiens bästa stränder. Den ligger lite avsides men är väl värd att hitta vägen till. Det är inte många år sedan som Sand Bank i stort sett var orörd. Då fanns det inga hotell eller barer på plats. Men detta har förändrats. Men även om det nu finns en beach club på plats och mer bebyggelse så är det fortfarande lugnt och behagligt på platsen. På varje sida om strandremsan så finns det klippor som även dessa ser till att skydda platsen från Atlantens kraftiga vågor. Sanden är vit och platsen är otroligt vacker.

Banan Bay

Här kan du simma lugnt. Det finns inte så mycket i form av byggnader så du får verkligen känslan av orörd natur. Här är det i stort sett som det alltid har varit på St. Kitts. Ett bra val då du vill ha en privat picknick eller kanske spendera en skön dag i solen med familj och vänner.

Oualie stranden på Nevis

Stranden är inte så lång men den vita sanden och lugna vattnet bjuder in till sköna simturer. Här finns det ett hotell, Oualie Beach Hotel, där man bor direkt vid stranden. Hotellets bar lockar till sig turister såväl som lokalbor. På stranden så får man tillgång till vattensporter som dykning, båtturer, vindsurfing och paddling i kajaker.

St Kitts & Nevis

Huvudstad: Bassaterre

Språk: Engelska

Valuta: Östkaribisk dollar

Landskod: +1-869

Antal invånare: 52 329 (2016)

Statsskick: Parlamentarisk demokrati

Area: 261 km²

Tidsskillnad: -6 timmar svensk tid

Typ av eluttag: 230 V, stickkontakt D och G (tips på adapter)

Utflyktstips