Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Resa till St Kitts och Nevis

Resa till St Kitts och Nevis

Det går dagliga flygturer till St. Kitts & Nevis från många av Karibiens öar. De större internationella flygen går direkt inte hit. Bra bytespunkter är Antigua, St Martin och Guadeloupe. Dit kan flyga från Miami och flera andra andra Amerikanska städer, eller från tex London i Europa. Från Sverige så får du alltså räkna med minst två byten.

I Västindien tar sig många mellan öarna med båt. Tyvärr är det ont om reguljära rederier. Du måste oftast vara på ett kryssningsfartyg eller ha din egen segelbåt. I Basseterre så finns det en marina som kan ta emot mindre båtar såväl som en större hamnterminal för kryssningsfartyg. Mellan St. Kitts och Nevis så finns det en färjelinje med många avgångar per dag. Saint Kitts har gott om taxibilar och bussar. När du tar en taxi så ska du göra upp om priset innan färd och även vara medveten om priset ges i karibiska dollar eller i amerikanska dollar. Minibussarna är billigare än taxi och du kan vinka in en sådan då den kommer förbi då den inte har särskilda busshållplatser.

Populära semesterorter

Det finns gott om resorts på Saint Kitts och Nevis. Vad du ska välja beror helt på budget och på vad du vill ha nära till. Du kan till exempel välja att bo på ett hotell med all inclusive och där du får nära till en av de populäraste stränderna. Med både havsutsikt och pool så mår man onekligen mycket bra. Det man kan tänka på är om man vill bo vid Karibiska sjön (mindre vågor) eller om du hellre vill komma Atlanten nära. Dessutom så är det bra att veta att Nevis inte har riktigt lika många ställen att bo på.

Basseterre är ett bra val då man vill få mycket shopping och mer nattliv. Men de flesta platserna på öarna har nära till bra restauranger såväl som barer där man kan umgås med lokalbor och andra turister så det går inte att säga att en ort skulle vara bättre än en annan vad gäller viktiga saker som mat, underhållning och naturupplevelser.

St Kitts & Nevis

Huvudstad: Bassaterre

Språk: Engelska

Valuta: Östkaribisk dollar

Landskod: +1-869

Antal invånare: 52 329 (2016)

Statsskick: Parlamentarisk demokrati

Area: 261 km²

Tidsskillnad: -6 timmar svensk tid

Typ av eluttag: 230 V, stickkontakt D och G (tips på adapter)

Utflyktstips