Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Sevärdheter på St Kitts och Nevis

Sevärdheter på St Kitts och Nevis

Utforska gamla fort, klättra på en sovande vulkan, hoppa på ett gammalt tåg för att få fantastisk utsikt, eller lata dig en stund på en vacker sandstrand. Det finns så mycket att göra och uppleva på St Kitts och Nevis så det är verkligen smart att förbereda resan med lite tankar omkring vad man helst vill se då man kommer fram.

Brimstone Hill Fortress på St Kitts

Det här beskrivs som Västindiens Gibraltar och kräver minst en dag för att man ska hinna uppleva och verkligen ta del av platsen. För den som är intresserad av historia så kan det rentav vara av intresse att resa hit från andra västindiska öar. En vacker dag så kan man se långt från höjden och spåra sex olika öar. Fortets interiör är välbevarad och här kan du ta många fina bilder. Fortet utsågs som reservat 1985 och utnämndes som ett UNESCO World Heritage 1999. Det är klart att det här kan vara en utflykt som passar vuxna lite bättre än barn, men med god förberedelse så kan även yngre se charmen med en plats som har så spännande historia. Med en guide så kan du få en mycket levande bild av allt det som har hänt på platsen.

Royal St. Kitts Golf klubb

Den som tycker om att golfa bör inte missa chansen att göra så på en karibisk ö. Banan är en par-71 och den har 10 vattenhinder och 80 bunkrar. Här får du en enastående utsikt och en utmaning som är riktigt kul om du gillar lite svårare banor. De håller banan i god form och dessutom så är de som jobbar på den väldigt trevliga och hjälpsamma. Banan finns på St. Kitts Marriott Resort som ligger i Basseterre.

St. Kitts tågbana

Tågbanan byggdes i början av 1900-talet för att transportera sockerrör från fälten till huvudstaden Basseterre. Idag så är detta en turistattraktion där turisterna reser vid St. Kitts berg och får ta del av utsikten på ett alldeles unikt sätt. Tåget har två våningar och den övre våningen har inget tak vilket gör att du ser mycket mer om man sitter på ovanvåningen. På vägen så får du se allt från sockerrörsodlingar till byar, hav och klippor. Turen tar cirka 3 timmar och en del av den görs med buss. Resenärerna bjuds på goda drinkar på vägen och guiderna som finns med är mycket duktiga på att berätta mer om allt som du ser. Dessutom så finns det en kör ombord som sjunger vackert.

Mount Liamuiga och de svarta klipporna

Det här är en upplevelse för den som är sportig och som tycker att det verkar kanon att vandra uppför den sovande vulkanen Liamuiga. På vägen upp så kan du se långt ut över vattnet till närliggande öar. Den högsta punkten ligger på 1155 meters höjd och vandringen är rätt så tuff. Man börjar i Belmont och det tar cirka 4 timmar att ta sig upp och ned för vulkanen. Här finns det svarta klippor som formats av vulkanutbrott och de är mäktiga att skåda.

Bloody Point

Väster om Basseterre på Old Road så finns Bloody Point som påminner om mindre trevliga dagar på ön. Här flöt blodet år 1626 då franska och brittiska trupper dödade omkring 2000 urinvånare. Detta gjordes då man hade fått veta att det fanns en plan att driva kolonisatörerna från ön för att ta den tillbaka. Det sägs att blodet flöt under 3 dagars tid.

Huvudstaden Basseterre

Om du inte bor i huvudstaden så är det klart att du ska besöka den. Den har fått sitt namn av fransmännen och är en unik upplevelse. Byggnaderna ser rätt så slitna ut men är många gånger vackra och historiska. Här finns torget som en gång var centrum för slavhandel och som tidigare kallades för Pall Mall. Vattenfontänen som kallas för Piccadilly Circus är också en plats som kan vara mysig att besöka.

Regnskog

Du kan vandra i regnskogen på olika vandringsleder. Här kan du komma de gröna aporna nära och se hur de svingar sig mellan träden. Det finns också gott om fåglar och ödlor. Den som vill kan stanna vid en källa och bada. För de flesta så är det viktigt att ta med sig en guide för att röra sig på ett säkert sätt och få mer kunskap om den naturliga miljön.

St Kitts & Nevis

Huvudstad: Bassaterre

Språk: Engelska

Valuta: Östkaribisk dollar

Landskod: +1-869

Antal invånare: 52 329 (2016)

Statsskick: Parlamentarisk demokrati

Area: 261 km²

Tidsskillnad: -6 timmar svensk tid

Typ av eluttag: 230 V, stickkontakt D och G (tips på adapter)

Utflyktstips