Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Stränder på Puerto Rico

Stränder på Puerto Rico

Här finns det över 300 stränder att upptäcka. Man hinner knappast med alla under en kortare semester så det gäller att välja ut de som verkar bäst. Men även om du inte hinner besöka de som vi rekommenderar här så kommer du att få en fantastisk strandupplevelse. Varje strand på Puerto Rico är rena rama nöjet så det är bara att uppsöka den som ligger närmst om du inte har lust att resa långt för att simma och snorkla.

San Juan

Det finns två populära stranddestinationer i San Juan. Den ena är Condado och den andra Ocean Park. Det här är inte stränder som ser ut som man tänker sig i Västindien med turkost vatten och vit sand men de är bra val då man vill simma, dyka, paddla kajak, surfa och testa andra vattensporter.

Isla Verde

Det här är ett annat turistdistrikt som man lätt når från San Juan. Det är nära till flygplatsen och här får man riktigt fina stränder med närhet till staden. Det är familjevänligt och dessutom så kan man räkna med ett bra nattliv om man är festsugen när solen har gått ner.

Playa Flamenco

Sanden är fin och vattnet är klart. Det är rent och trevligt att komma med familj och vänner till denna strand. Playa Flamenco är berömd och anses vara en av de allra bästa i Karibien. Den brukar till och med komma med på topplistor över världens bästa stränder. Även om många kommer hit så känns det inte som att man måste trängas då det finns gott om plats. För att ta dig hit behöver du ta dig till ön Culebra. Det gör du med båt eller flyg.

La Chiva

Det här är stranden som även kallas för den blå stranden. Här kan man bada, snorkla och bara ta det lugnt. Vill man se blåa toner mot vit sand så ska man ta sig hit. Det är vackert och så avslappnande.

Navio

Här kan man vågsurfa på de friska vågorna. Det finns dolda grottor att upptäcka och utsikten är fantastisk. Stranden omtalas inte av media och det är bra för på så vis så förblir den en liten hemlighet för verkliga entusiaster att upptäcka.

Playa Soni

Här är det lugnt och skönt. Hit tar man sig för romantik, sköna bad och lite avskildhet. Man kan promenera på stranden under långa stunder och så är vattnet rent och vackert.

Playa Tamarindo

Vill du snorkla bland havssköldpaddor så är detta rätt adress. Det är familjevänligt och det går att hyra kajak för att paddla. Det är lätt att komma fram med bil och landskapet är enastående.

Punta Soldado

Denna strand är ett måste för den som vill snorkla, dyka eller kanske ge sig ut på vandring. Stranden är mycket mysig och har gott om plats. Man slipper trängas med en massa turister.

Puerto Rico

Huvudstad: San Juan

Språk: Spanska

Valuta: USD

Antal invånare: 3 615 086 (2013)

Statsskick: Amerikanskt territorium

Area: 9 104 km²

Landskod: +1-787, +1-939

Tidsskillnad: -6 timmar svensk tid

Typ av eluttag: 120 V, stickkontakt A och B (svenskar behöver adapter)

Utflyktstips