Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Resa till Puerto Rico

Resa till Puerto Rico

Tidigare flög Norwegian direkt till Puerto Rico från Stockholm. I skrivande stund är den linjen nerlagd, men vem vet om den startas igen? Man kan välja flyg som har mellanlandningar i Europa eller i USA. I och med att Puerto Rico är en del av USA så måste man få ett ESTA-intyg från ambassadens hemsida innan man åker. Det kan man hämta på denna sida.

Kryssningar

Många kryssningar till Karibien startar i San Juan. Men det finns även en del kryssningar från framförallt Miami och Fort Lauderdale som tar dig till Puerto Rico.

Ta sig runt

Då Puerto Rico är en del av USA så rekommenderas det att du hyr en bil såvida du inte bara vill hänga på hotellet. Det går även att åka med minibuss mellan orter eller ta taxi. Detta tar dock tid eller kostar en slant. Till öarna Culebra och Vieques tar du lokalflyg eller en färja från staden Fajardo.

Populära semesterorter

Det finns flera olika turistorter på ön. Puerto Rico är rätt så stort så det kan skilja sig en hel del mellan olika orter vad gäller miljö och det som finns att göra. San Juan ligger vid Atlantkusten och där är vattnet som regel lite tuffare, men det är fortfarande mycket fint och exotiskt. Om du hyr bil så är San Juan en mycket bra bas för utflykter.

För den som besöker Puerto Rico för första gången så kan Isla Verde vara ett bra val. Här får man strand, bra hotell och en massa spännande aktiviteter. Vill man komma lite närmre historiska platser så kan det vara klokt att bo i eller nära Old San Juan. Men då ska man komma ihåg att man inte kommer att vara nära stranden.

I Condado så får man lyxiga hotell som ligger vid stranden. Ocean Park har mindre hotell och mysiga restauranger medan närliggande Carolina som är i Isla Verde distriktet har några av de populäraste hotellen som ligger på stranden. Om man kommer med familjen och har barn som vill bada varje dag så är detta område ett av de bättre valen.

På syster ön Vieques så får man verklig Västindien-känsla. Här kan man ta sig mellan vackra bukter med kristallklart vatten. Man kan ta hela familjen på snorklingsutflykter och ge sig ut på sköna promenader.

Puerto Rico

Huvudstad: San Juan

Språk: Spanska

Valuta: USD

Antal invånare: 3 615 086 (2013)

Statsskick: Amerikanskt territorium

Area: 9 104 km²

Landskod: +1-787, +1-939

Tidsskillnad: -6 timmar svensk tid

Typ av eluttag: 120 V, stickkontakt A och B (svenskar behöver adapter)

Utflyktstips