Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Sevärdheter på Puerto Rico

Sevärdheter på Puerto Rico

Du kan ge dig ut på äventyr i grottor, dyka, snorkla, bada och uppleva historien på Puerto Rico. I San Juan så är nattlivet ett måste för den som vill dansa och äta gott medan den som vill uppleva orörd natur kan uppsöka unika platser på ön.

Här är några tips på sevärdheter och attraktioner du inte vill missa.

El Yunque National regnskog

Den kallas helt enkelt för El Yunque och är den enda tropiska regnskog som ingår i U.S. National Forest System. Här kan du vandra i en skogsmiljö som är rätt så våt så det gäller att ta med sig ombyte och att bara använda en kamera som klarar av vatten. På kvällen så kan du höra trädgrodorna sjunga i träden. Skogen har 13 olika vandringsleder som har olika svårighetsgrad. La Mina och Big Tree är de populäraste lederna som går längsmed La Mina floden och tar dig hela vägen till La Mina vattenfall. I och med att det kan ta tid att vandra så är det många som väljer att sova över i skogen men detta kräver ett tillstånd.

Castillo de San Cristobal

Det här är ett fort som byggdes som försvar mot landattacker för gamla San Juan. Här kan man lära sig mer om historian på ön och det är spännande att gå omkring och utforska det gamla fortet. Du får fin utsikt över havet och kan också se en iguana om du har lite tur. Ta en tur i tunnlarna och utforska källaren för att fundera lite på hur det var när den var i bruk.

Calle del Cristo

I Old San Juan så kan man shoppa i outlet butiker. På Calle del Cristo så finns det en massa restauranger, butiker och konstgallerier. Man kan också finna lokalt hantverk vilket kan vara kul som souvenir eller som present till vänner därhemma.

Museo de Arte de Ponce

Museet öppnades igen år 2010 och huserar en stor konstsamling. Du kan se över 4500 olika verk från Afrika, Europa och Amerika. En del är mycket gamla med flera hundra år på nacken. Man kan ströva omkring i museet och även ta det lite lugnt i ett bekvämt säte för att fundera på alla intryck.

Parque de las Cavernas del Rio Camuy

Ett besök i grottorna är ett måste. Det här är spännande. Man tar sig ner i grottorna med ett litet tåg. På vägen så kan man se krabbor, spindlar och fladdermöss. Härnere finns det också en flod. Vissa ställen i grottan är leriga och våta så det gäller att ta på sig bra skor för vandringen.

Bacardis romdestileri

Besök en av Bacardis större fabriker och få reda på hur deras rom tillverkas. Själva turen innehåller både ett litet tåg och en rundtur i lagringskällaren. I väntan på turen kan du prova några av drinkarna i deras bar.

Puerto Rico

Huvudstad: San Juan

Språk: Spanska

Valuta: USD

Antal invånare: 3 615 086 (2013)

Statsskick: Amerikanskt territorium

Area: 9 104 km²

Landskod: +1-787, +1-939

Tidsskillnad: -6 timmar svensk tid

Typ av eluttag: 120 V, stickkontakt A och B (svenskar behöver adapter)

Utflyktstips