Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Stränder på St Martin

Stränder på St Martin

Stränder råder det ingen brist på och du kommer antagligen att finna dina egna favoriter. Men här är några av de stränder som rankas som de bästa av folk som har besökt St Maarten och St Martin.

Dawn Beach på St Maarten

Du får vacker utsikt, bra vågor för vindsurfing, och så kan du snorkla vid stranden. Dessutom så kan du släcka törsten i några av de fina strandbarerna vilket inte är så dumt.

Mullet Bay på St Maarten

Stranden är naturskön och här finns det också några serveringar som har ställt ut stolar och parasoller. Vattnet är blått och lugnt och det finns klippor där du kan snorkla.

Simpson Bay på St Maarten

Här är du nära flygplatsen men trots detta så är det mycket lugnt. Det finns casino, barer och restauranger nära Simpson Bay men det är inget man märker av då man njuter av det turkosa vattnet och den mjuka sanden. Ett bra val för barnfamiljer.

Orient Bay på St Martin

Den som vill syssla med vattensporter bör se närmre på denna strand. Här finns det också strandbarer och du kan ha riktigt kul samtidigt som man njuter av det rena vattnet och solen som värmer.

Baie Longue på St Martin

Det här är en privat strand som är mycket lång. Man kan välja att besöka den för att man gärna vill se kändisar, de kommer nämligen hit!

Baie de l’Embouchure på St Martin

Stranden kallas också för Galion Beach och är en perfekt familjestrand. Den halvmåneformade stranden skyddas av ett rev. Samtidigt så får du tillräckligt med vind för att det ska vara kul att vindsurfa vid stranden. Här kan man lära sig grunderna och glida fram på ett säkert sätt.

Happy Bay på St Martin

Hit kommer du med båt eller genom att ta en promenad från Friars Bay. Känslan är lite avskärmad och man kommer verkligen tätt inpå naturen. Ett tips är att ta med snorkel och fenor för ett äventyr under vattenytan.

Pinel Island på St Martin

Det här är en vik som är lugn och mysig. Man kan paddla kanot i den och ta en paus för picknick på stranden.

Saint Martin / Saint Marteen

Huvudstäder: Marigot (Franska sidan) och Philipsburg (Nederländska sidan)

Språk: Engelska, holländska och franska

Valuta: Euro

Antal invånare: 40.272 (2017)

Statsskick: Franskt och holländskt territorium

Area: 87 km²

Tidsskillnad: -6 timmar svensk tid

Typ av eluttag: 110/220 V, stickkontakt A och B (svenskar behöver adapter)

Utflyktstips