Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Resa till St Martin

Resa till St Martin

Charter

Du kan resa charter från Göteborg och från Stockholm under högsäsong som ligger mellan november och mars. Paketresor kan vara smidiga då allting inkluderas och du inte behöver tänka på saker som hur du ska ta dig från flygplats till hotell.

Reguljärt

Både Air France och KLM har flyglinjer till St Martin från Europa. Dessutom går många linjer från USA och omkringliggande öar i Västindien. Resan tar omkring 11 timmar om man flyger direkt och omkring 17 om du mellanlandar på vägen.

Kryssning

Många kommer till St Martin med kryssningsbåt. Under stoppet bör du hinna med att ta dig till Maho Beach och besöka någon butik som säljer rom i Philipsburg.

Ta sig runt

På ön så är det lätt att ta sig omkring. Du kan åka buss, taxi eller hyra bil. Tänk på att avtala om pris innan du åker med en taxi.

Populära semesterorter

Då St Martin inte är större än Fårö så kan man inte säga att det spelar så stor roll var man väljer att bo. Det du kan tänka på att är den holländska sidan av ön, Saint Maarten, erbjuder mer nattliv, casino och den typen av attraktioner. Om det är den typen av nöje du är ute efter så kan Simpson Bay bli det perfekta valet. Den franska sidan anses vara lite lugnare. Man kan bo på hotell, hyra lägenhet eller villa. Villorna har ofta pool vilket är kul. För den som vill surfa så är Guana Bay ett bra val för boende.

Om man vill ha gott om restauranger men inte klubbar så kan Grand Case bli bra. Här är det lugnt och skönt och man tar sig lätt omkring med eller utan hyrbil. Orient Beach är också ett område där man får gott om aktiviteter under dagtid men där natten är lugnare.

Saint Martin / Saint Marteen

Huvudstäder: Marigot (Franska sidan) och Philipsburg (Nederländska sidan)

Språk: Engelska, holländska och franska

Valuta: Euro

Antal invånare: 40.272 (2017)

Statsskick: Franskt och holländskt territorium

Area: 87 km²

Tidsskillnad: -6 timmar svensk tid

Typ av eluttag: 110/220 V, stickkontakt A och B (svenskar behöver adapter)

Utflyktstips