Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Shopping på St Lucia

Shopping på St Lucia

Vill man shoppa så kan man göra det på lite olika håll på ön. I huvudstaden Castries så finns det en marknad. Där kan man köpa landets exportprodukter som kakao, bananer och citrusfrukter. Marknaden är också ett bra val när du vill köpa skönhetsprodukter eller souvenirer. Perfekt när du vill ha presenter till dem som inte kom med på resan.

Rodney Bay

I Rodney Bay finns en galleri med flera outlets. Här hittar butiker som kan vara de billigaste för märkeskläder i i hela Karibien (Trinidad och Tobago eller Puerto Rico kan dock matcha priserna).

Diamonds International

Den som vill köpa diamanter kan göra det på St Lucia.  Diamonds International beskrivs som en mycket trevlig butik där man blir bemött på ett mycket bra sätt. Servicen är verkligen toppen och man får mycket hjälp för att välja rätt.

Zaka konstcafé

Fika och kika på konst. Här finns det bland annat inhemska masker som kan vara väldigt fina att ta med sig hem och hänga på väggen som ett minne av semestern på ön. Caféet är känt för mycket gott kaffe som kommer från lokala plantage. Konsten som säljs är uppryckande och stämningen är mycket god med spontana musikevents och annat kul. Man kan också beställa in god mat om man är hungrig.

St Lucia

Huvudstad: Castries

Språk: Engelska

Valuta: Östkaribisk dollar

Antal invånare: 163 922 år 2015

Statsskick: Monarki

Area: 616 km²

Tidsskillnad: -6 timmar svensk tid

Landskod: +1-758

Typ av eluttag: 240 V, stickkontakt G, (svenskar behöver adapter)

Utflyktstips