Din kompletta guide till alla öar i Västindien

Resa till St Lucia

Resa till St Lucia

Resa hit med flyg

Det går att resa charter både från Stockholm och från Göteborg. Ofta så rör det sig om charterresor där man kombinerar vistelse på Barbados med resa till St Lucia. Om du vill flyga reguljärt så kan du välja flygbolag som flyger från Europeiska städer som London. Ön har två flygplatser, en i norr och en i söder. Den nordliga är för mindre lokalflyg och den sydliga främst för resor till Europa och Nordamerika.

Resa hit med båt

Ett vanligt sätt att komma till St Lucia är med båt. Många som chartrar en båt i Västindien lägger till St Lucia som ett stopp. Rekommenderade stopp är Rodney Bay (med en fin Marina) och Marigot Bay (paradisvik).

Kryssningsfartygen som seglar runt i Östra Karibien har ofta St Lucia som ett stopp. Många stannar i Castries, om du gör det så se till att ta en buss eller taxi därifrån. Det finns så mycket finare ställen! Till Rodney Bay åker du med lokalbussen. Det kostar inte mycket att åka buss och det här kan vara ett riktigt kul sätt att upptäcka ön på. Annars rekommenderas en island tour med en lokal guide eller att du hyr en bil.

Hyra bil

Man kan hyra bil på ön och då bör man se till att få ett fordon med fyrhjulsdrift så att man kommer fram även på sämre vägar. Det finns busslinjer på St Lucia. De flesta består av mindre vans som man lätt kan åka med.

Populära semesterorter

På St Lucia så ligger de flesta hotell på den nordvästra sidan av ön. Det här är ett bra val om du reser hit för att uppleva den vackra naturen. Här finns även några av de allra bästa stränderna. Men om du är ute efter platser där det inte finns så många turister så kan södra delen av ön. Marigot Bay och Soufriere är två bra val. I Soufriere så är det mycket lugnt och det finns inget nattliv att tala om vilket kan vara en fördel för vissa medan andra kan komma att se detta som trist.

Marigot Bay har en del barer och restauranger så här händer det lite mer nattetid men det är fortfarande en lugn plats där umgänget mest går ut på att man kommer i kontakt och kan samtala med andra resenärer och med de som bor på ön.

I och med att det är en så pass liten ö så är det viktigaste att välja ett boende som känns bra och som passar ens budget. Det är så pass enkelt att ta sig omkring och uppleva St Lucia att man inte kan säga att det spelar så stor roll var man bor med tanke på detta.

St Lucia

Huvudstad: Castries

Språk: Engelska

Valuta: Östkaribisk dollar

Antal invånare: 163 922 år 2015

Statsskick: Monarki

Area: 616 km²

Tidsskillnad: -6 timmar svensk tid

Landskod: +1-758

Typ av eluttag: 240 V, stickkontakt G, (svenskar behöver adapter)

Utflyktstips